Humal

Humal (Humulus lupulus) on õlle tegemise põhikomponent. Õlle valmistamisel kasutatakse humalakäbisid, mis on korjatud emastaimedelt enne kollaseks muutumist. Käbid kuivatatakse ja pakendatakse niiskuse ja päikesevalguse eest kaitsvasse keskkonda. Õlles on humalal palju funktsioone. Ta annab õllele värvi ja lõhna, tekitab õllevahtu ja annab kibedust ning säilivust. Kibedust annavad alfahapped, mille sisaldus erineb sorditi ja oleneb ka aastast, millal käbid korjatud on. Koduse õlleteo juures on humalal kaks peamist eesmärki – maitse ja säilivuse pikendamine.

Pruulimise efektiivsus

Foorumis on korduvalt teemaks tulnud meskimisefektiivsuse tõstmine. Kui su efektiivsus on heledate õlledega juba 75%, siis ole mureta. Sa oled sama efektiivne, kui kogenud pruulijad.

PÄRM ja selle paljundamine

Kes veel ei tea, siis ostetud pärme saab iseseisvalt paljundada. Selleks puhuks on mõned võimalused. Esmalt saab samasse anumasse uue õlu käima panna, jättes anumasse

Tekkis küsimusi?

Ostukorv0
Ostukorvis ei ole tooteid!
Jätka ostlemist
0
Teenindame e-poe kaudu!

Nõu saab küsida telefonil 

56 22 00 88