Maltoosa “Vihane Viiking” 2,4kg

Vihane Viiking – India Pale Ale (Session IPA) on mõnusalt mõru õllekomplekt tõelistele humalasõpradele!
20 liitri koduõlle pruulimiseks (mida väiksem kogus, seda tummisem õlu!). 800g suhkru lisamisel tuleb kangust ligikaudu 5% mahust.

Laost otsas

21,60 

Kirjeldus

UUS! Vihane Viiking– India Pale Ale (Session IPA) on mõnusalt mõru õllekomplekt tõelistele humalasõpradele!

Räägitakse, et kuskil Viru rannas elas kord üks viiking, keda kõik kartsid. Kuulsus temast oli levinud kaugemalegi ja nii kui tema laeva puri nähtavale ilmus, pageti metsa, nii et laevameeskond kaldal ikka tühjad külad ees leidis. 

Merelt tulles oli sõjameestel ikka maitsev õllerüübe kodus ootamas, kuid meie viikingile selline sulane sattunud, kes õlut sugugi teha ei mõistnud. Kehvast saagist tigedana lahjat lurri rüübates viikingi viha aina kogus.

Kord, kui peremees jälle retkel, keetis sulane oma õlut ja juba kujutles, kuidas viiking koju tulles teda kehva joogi pärast sõitleb. Pühkis lausa pisarat, kui käega kogemata terve humalavaka virdesse kukutas. “No nüüd on keretäis soolas”, oigas vaene mees.

Viiking tuligi merelt jälle tühjade kätega ja nõudis õlut. Sulane tõi värisevkäsi kapa, endal rooska oodates silmad maas. Ei julgend üles vaadata enne, kui juba tükk aega möödas. Vihase viikingi asemel nägi aga enese ees hoopis naerul ja üllatunud näoga peremeest, tühi kann käes ja habe vahune.

Sulane pidi seda ohtra humalavihaga õlut nüüd tihtilugu tegema. Pärast see viiking ei kippunudki enam rüüstama, istus aga tare ees, kann käes. Hiljem hakand hoopis sepaks!

Komplekt sisaldab:
Linnaseekstrakt humalaga 2,4kg.
Õllepärm (hõbedane pakike)
Kuivhumal (suurem hõbedane pakike)
Valmistusjuhend

20 liitri koduõlle pruulimiseks (mida väiksem kogus, seda tummisem õlu!). 800g suhkru lisamisel tuleb kangust ligikaudu 5% mahust.

Valmistamine:

Sulata 800g suhkrut kuumas vees. Suhkrut võib panna rohkem – seda kangem õlu.
Vala maltoosa kääritusnõusse.
Lisa suhkruvesi ja jahedat vett. Segu temperatuur peab jääma vahemikku 18-25C.
Lisa pärm (asub etiketi all). Oota umbes 10 minutit.
Sega, et virre oleks pärmiga segunenud.
Sule kääritusnõu. Aseta õhulukk. Jäta virre toatemperatuurile käima umbes 14 päevaks (midagi halba ei juhtu, kui jääb kauemaks.)
Antud komplektis sisaldub kuivhumal (dry-hop), lisa see õllele 2-4 päeva enne villimist.
Villi õlu pudelisse. (Püüa vältida kääritusnõu põhjas oleva pärmsette segunemist.) Võid kasutada plastik- või klaaspudeleid.
Lisa 1 liitri kohta 1 tl (~7g) suhkrut. Sulge ja loksuta, et see paremini seguneks.
Pudeleid hoia veel seitse päeva toatemperatuuril. Algab järelkäärimine ja süsihappegaasi lahustumine õlles.
Peale seitsmendat päeva tõsta pudelid jahedasse laagerduma. Kümne päeva pärast võid avada ning omapruulitud õlut juba proovida. Mida kauem koduõlu jahedas seisab, seda paremaks muutub maitse.

Õlut võib villida ka ankrusse (vaata juhiseid www.maltoosa.ee)
Head valmistamist!

NB! Kõik õlletegemise juures kasutatavad nõud, riistad ja taara tuleb enne kasutamist väga hoolikalt pesta!

Lisainfo

Kaal 2,588 kg
Ostukorv0
Ostukorvis ei ole tooteid!
Jätka ostlemist
0
Teenindame e-poe kaudu!

Nõu saab küsida telefonil 

56 22 00 88